Σάββατο

Πώς να μειώσετε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας

1.Καθαρισμός φίλτρου αέραΕλέγχετε τακτικά το φίλτρο αέρα του αυτοκινήτου σας. Εάν χρειάζεται αλλαγή ή καθαρισμό κάντε το άμεσα. Ένα βρόμικο φίλτρο εμποδίζει την ροή του αέρα στους θαλάμους καύσης του κινητήρα και αυξάνει την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμου ανά κύλινδρο με άμεση συνέπεια την εκπομπή μεγαλύτερης ποσότητας ρύπων.Κάρτα Καυσαερίων-καταλύτης.
Μην αμελείτε να κάνετε συχνά έλεγχο της λειτουργίας του καταλύτη καθώς και του αισθητήρα Λ και μην επαναπαύεστε ότι έχετε την Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων. Για πολλούς λόγους ο καταλύτης του αυτοκίνητου μπορεί να μην λειτουργεί σωστά ή και
 καθόλου και τότε οι εκπεμπόμενοι ρύποι είναι περισσότεροι και σαφώς πιο τοξικοί.
2.Πίεση ελαστικών
Η αυξημένη κατανάλωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ανάλογη εκπομπή ρύπων. Η χαμηλή πίεση του αέρα στα ελαστικά αυξάνει το συντελεστή τριβής αναγκάζοντας τον κινητήρα να ξοδεύει περισσότερη βενζίνη για να ανταποκριθεί. Μην αμελείτε τον έλεγχο της πίεσής τους.
3.«Ξεμπούκωμα»
Το μποτιλιάρισμα και γενικώς η κίνηση σε πόλεις με έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα μας αναγκάζει να κινούμαστε με μικρή ταχύτητα (συχνά δεν μπορούμε να βάλουμε ούτε 2η σχέση στο κιβώτιο). Αυτό φθείρει τον κινητήρα επιτρέποντας τη δημιουργία καταλοίπων άρα και αυξημένη εκπομπή ρύπων. Όσο πιο συχνά μπορείτε κινείτε το αυτοκίνητο σας σε ανοιχτούς δρόμους με αυξημένη ταχύτητα ώστε να λειτουργεί για μεγαλύτερο διάστημα ο κινητήρας με υψηλούς ρυθμούς περιστροφής.
4.Αεροδυναμική
Η αύξηση του αεροδυναμικού συντελεστή οδηγεί και σε αυξημένη κατανάλωση που οδηγεί και στην εκπομπή περισσότερων ρύπων. Αφαιρέστε σχάρες και μπαγκαζιέρες όταν δεν τις χρησιμοποιείτε γιατί εκτός από το θόρυβο αυξάνουν και την κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου