Τρίτη

Πόσα ΙΧ που κινούνται με υγραέριο;

Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των οχημάτων, που έχουν «γυρίσει» στην υγραεριοκίνηση στην Ελλάδα, καθώς πολλοί οδηγοί δεν έχουν -παρατύπως- ενημερώσει τις άδειες κυκλοφορίας τους, ενώ άλλοι έχουν εγκαταστήσει σετ χωρίς την απαιτούμενη πιστοποίηση, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ποιότητα και ασφάλεια των εγκατεστημένων συστημάτων.

Τα αίτια για το θολό τοπίο στην αγορά είναι πολλά και φτάνουν μέχρι την ακραία περίπτωση οδηγών, οι οποίοι αγοράζουν το σετ υγραερίου μέσω ...Ιντερνετ και το εγκαθιστούν σε γνωστούς τους, συχνά μη πιστοποιημένους, μηχανικούς, χωρίς στη συνέχεια να πηγαίνουν -όπως υποχρεούνται- στο ΚΤΕΟ για την ενημέρωση της άδειας κυκλοφορίας!

Τα δεκάδες συνεργεία αυτοκινήτων, που λειτουργούν χωρίς άδεια ανά τη χώρα και παρόλα αυτά προχωρούν σε εγκαταστάσεις σετ υγραερίου, αλλά και το γεγονός ότι πολλοί οδηγοί επιλέγουν να κάνουν την εγκατάσταση σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Βουλγαρία, περιπλέκουν περαιτέρω την κατάσταση.

Εκτιμήσεις (αλλά απλώς …εκτιμήσεις) για 300.000 ΙΧ την τελευταία 3ετία

Πόσα είναι τελικά τα ΙΧ, που έχουν εγκαταστήσει σετ υγραεριοκίνησης στην Ελλάδα; «Κατά μια χονδρική εκτίμηση, η οποία όμως δεν είναι απόλυτα ασφαλής, τα τελευταία τρία χρόνια υπολογίζεται ότι προχώρησαν στο υγραέριο πάνω από 300.000 ΙΧ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου