Τετάρτη

Το Opel Insignia διατίθεται τώρα τώρα εφοδιασμένο και με υγραέριο (LPG) για οικονομικές μετακινήσεις!

Φωτογραφία για Το Opel Insignia διατίθεται τώρα τώρα εφοδιασμένο και με υγραέριο (LPG) για οικονομικές μετακινήσεις!
Το Opel Insignia διατίθεται τώρα με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.4 LPG ecoFLEX ειδικά σχεδιασμένο για χρήση LPG. Και οι τρεις τύποι αμαξώματος του βραβευμένου κορυφαίου μοντέλου της Opel - 4θ, 5θ και Sports Tourer station wagon – διατίθενται τώρα κατόπιν παραγγελίας με εργοστασιακό σύστημα LPG. Το νέο Insignia LPG ecoFLEX αποδίδει 103 kW/140 hp, καταναλώνει μόνο 7,6 lit. / 100 km (εκπομπές CO2 124 g/km) και η τιμή του ξεκινά από 22.050 ευρώ (με απόσυρση 21.090 ευρώ) στην Ελλάδα. Συγκριτικά με το υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο 1.4 l sedan (5,7 l/100 km), η 4θ έκδοση LPG είναι σχεδόν 40% πιο οικονομική (με μέση τιμή για βενζίνη υψηλών οκτανίων 1,53 Ευρώ έναντι 0,70 Ευρώ για LPG).

Για την έκδοση LPG, οι μηχανικοί της Opel ενίσχυσαν τις βαλβίδες του κινητήρα και τις εδράσεις τους ενώ βελτιστοποίησαν και τη μονάδα ελέγχου του κινητήριου συνόλου. Όλοι οι τύποι αμαξώματος με LPG προσφέρονται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το ρεζερβουάρ LPG με ωφέλιμη χωρητικότητα 42 λίτρων είναι πλήρως ενσωματωμένο στην υποδοχή της ρεζέρβας, επιτρέποντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλο το χώρο αποσκευών του Insignia. Έτσι διατηρείται το υψηλό επίπεδο ευελιξίας του Insignia. Με ένα γεμάτο ρεζερβουάρ καυσίμου, το Insignia πετυχαίνει μέγιστη αυτονομία μέχρι 500 km. Με την προσθήκη του ρεζερβουάρ βενζίνης, η αυτονομία μπορεί να φτάσει τα 1.700 km (ισχύει για τα 4θ/5θ).

Η τάπα καυσίμου του ρεζερβουάρ LPG βρίσκεται ακριβώς δίπλα την τάπα του ρεζερβουάρ βενζίνης. Η Opel προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε αντάπτορες αντλίας για ανεφοδιασμό χωρίς προβλήματα σε όλη την Ευρώπη.

Ο οδηγός μπορεί να αλλάζει τα προγράμματα LPG και βενζίνης από ένα διακόπτη στο ταμπλό. Μία λυχνία LPG ανάβει όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί με LPG. Μόλις ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα βενζίνης η λυχνία σβήνει. Ο δείκτης ρεζερβουάρ καυσίμου είναι πολύ χρηστικός: τα αποθέματα LPG και βενζίνης εμφανίζονται στον ίδιο δείκτη.

Εργοστασιακό σύστημα LPG: χωρίς απώλεια χώρου, ασφαλές και με εγγύηση

Μέχρι τώρα, οι πελάτες είχαν αρκετές επιλογές μοντέλων LPG. Ανάμεσά τους τα Corsa (3θ και 5θ), Meriva και Astra (5θ και Sports Tourer). Η γκάμα LPG της Opel επεκτείνεται με τις τρεις εκδόσεις του Insignia. Η εργοστασιακή εγκατάσταση του συστήματος LPG έχει σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες λύσεις εκ των υστέρων τοποθέτησης. Η ασφάλεια ήταν επίσης κορυφαία προτεραιότητα στη φάση εξέλιξης αυτών των μοντέλων. Για παράδειγμα, η λίστα ελέγχων ασφάλειας της Opel περιλαμβάνει ειδικά crash tests για το ρεζερβουάρ του LPG και άλλα εξαρτήματα σε περιοχές προστατευμένες από συγκρούσεις και άριστα ενσωματωμένα στη δομή ασφάλειας του οχήματος.

Το ρεζερβουάρ LPG του Insignia είναι βρίσκεται στην υποδοχή της ρεζέρβας. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος αποσκευών διατηρεί την ευρυχωρία του χωρίς περιορισμούς. Διακόπτες και οθόνες ενσωματώνονται στο ταμπλό. Με λίγα λόγια: οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι το LPG όχημά τους εφοδιάζεται με προηγμένη εργοστασιακή τεχνολογία και πληροί τις προδιαγραφές υψηλής ποιότητας της μάρκας Opel. Σε όλα αυτά προστίθεται αντοχή, εγγύηση κατασκευαστή και μέγιστη ασφάλεια. Όπως τα υπόλοιπα μοντέλα Opel LPG, το Insignia LPG συναρμολογείται στο Opel Special Vehicles GmbH (OSV), μία θυγατρική της Opel με τεχνογνωσία σε ειδικές σειρές μοντέλων και μετατροπές που εδρεύει στο Rüsselsheim.

LPG: φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικό και παγκοσμίως διαθέσιμο

Το καύσιμο LPG γνωρίζει αυξανόμενη δημοτικότητα στην Ευρώπη, κάτι αναμενόμενο αφού η τιμή του LPG στους σταθμούς ανεφοδιασμού είναι περίπου η μισή της τιμής της βενζίνης. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν απολαμβάνει μόνον οικονομικά αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη καθώς τα οχήματα LPG εκπέμπουν μέχρι 15% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα συγκριτικά με τα συμβατικά. Στην Ευρώπη, υπάρχουν συνολικά πάνω από 35.000 σταθμοί ανεφοδιασμού LPG.

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα “Like” και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας…!
autocarnet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου