Πέμπτη

Μειώνουν την παραγωγή στην Κίνα οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες


Σε μείωση της παραγωγής τους στην Κίνα προχωρούν οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Nissan και Toyota εξαιτίας των περιορισμένων πωλήσεων εν μέσω των αντι-ιαπωνικών διαμαρτυριών με αφορμή τη διαμάχη για τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας.

Η Nissan, η μεγαλύτερη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στην Κίνα, ανακοίνωσε πως η παραγωγή της θα σταματήσει από την Πέμπτη, τρεις ημέρες νωρίτερα από την προγραμματισμένη διακοπή λόγω αργίας.
Την ίδια στιγμή, η Toyota ανακοίνωσε πως μειώνει την παραγωγή οχημάτων εξαιτίας της επιβράδυνσης της ζήτησης. Οι πωλήσεις της εταιρίας στην Κίνα μειώθηκαν κατά 30% μετά το ξέσπασμα των αντι-ιαπωνικών διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα
Οι αποφάσεις των δύο εταιρειών έρχονται λίγο μετά το κύμα αντι-ιαπωνικών διαμαρτυριών σε ολόκληρη την Κίνα, που οδήγησε πολλές ιαπωνικές εταιρείες να διακόψουν την παραγωγή τους για αρκετές ημέρες.
Οι αντι-ιαπωνικές διαμαρτυρίες σε πολλές κινεζικές πόλεις άρχισαν την περασμένη εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνίας ότι αγόρασε τα διαφιλονικούμενα νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας από την οικογένεια των Ιαπώνων στην οποία ανήκουν, ενέργεια που το Πεκίνο θεώρησε ότι συνιστά παραβίαση της κυριαρχίας του.
Τα διαφιλονικούμενα νησιά, γνωστά ως Ντιαογιού στα κινεζικά και Σενκάκου στα ιαπωνικά, διεκδικούν η Κίνα αλλά και η Ταϊβάν.
Οι μετοχές της Nissan υποχώρησα σήμερα κατά 3,2%, της Toyota κατά 2,7% και της Honda σχεδόν 5%.
Πηγή:naftemporiki.gr

www.e-autoparts.gr
www.e-shopcar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου