Κυριακή

Υγραέριο κίνησης: Το πιο οικονομικό και «πράσινο» καύσιμο

Η Σαμαράς & Συνεργάτες - Σύμβουλοι Μηχανικοί, εταιρεία που δραστηριοποιείται σε θέματα μελετών και αδειοδότησης πρατηρίων καυσίμων, καθώς και σε ζητήματα ασφάλειας στους χώρους εργασίας, διοργάνωσε την εκδήλωση με στόχο, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Σαμαράς, «αφενός την ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στην αλυσίδα διακίνησης του υγραερίου και αφετέρου την ανάδειξη της ποιότητα της δουλειάς μας και την κοινωνική διάσταση του ρόλου μας».
Στην ημερίδα ομιλητές ήταν στελέχη τής Σαμαράς & Συνεργάτες - Σύμβουλοι Μηχανικοί, αλλά και ο κ. Χρήστος Καραμουλάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και ειδικός σύμβουλος-εκπαιδευτής σε θέματα ασφάλειας εργασίας.
Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι μελέτες που έχουν γίνει δείχνουν ότι η χρήση υγραερίου είναι οικονομικότερη κατά τουλάχιστον 30% από τα συμβατικά καύσιμα -και είναι σίγουρα μια καθαρότερη και πιο οικολογική μορφή καυσίμων. Το υγραέριο χρησιμοποιείται στην αυτοκίνηση σε πολλές χώρες στην Ευρώπη (Ιταλία, Βέλγιο, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία). Μάλιστα, στη Γερμανία λειτουργούν 6.000 πρατήρια LPG και 14.000 πρατήρια που πωλούν παράλληλα υγραέριο και συμβατικά καύσιμα.
Στην Ελλάδα σήμερα λειτουργούν περίπου 300 πρατήρια τα οποία διαθέτουν υγραέριο κίνησης σε περίπου 160.000 αυτοκίνητα. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι, παρά την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, το υγραέριο κίνησης παραμένει το οικονομικότερο καύσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου