Κυριακή

Ασφαλιστικές …επιπλοκές για τα παρατύπως υγραεριοκίνητα

Ασφαλιστικές …επιπλοκές για τα παρατύπως υγραεριοκίνητα
Όσοι οδηγοί μπαίνουν στον πειρασμό να μετατρέψουν παρατύπως το ΙΧ τους σε υγραεριοκίνητο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη …πρωτοβουλία θα τους στοιχίσει πανάκριβα σε περίπτωση ατυχήματος, καθώς οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν σχετικούς κανόνες/δικαιώματα.

Αν ο μηχανικός που κάνει την εγκατάσταση δεν είναι πιστοποιημένος, τότε όταν έρθει η στιγμή για τον οδηγό να πάρει το απαραίτητο πιστοποιητικό από τα ΚΤΕΟ και να προχωρήσει στην ασφάλιση, θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει αν επιλέξει να εγκαταστήσει το σετ σε γειτονική χώρα.

Βάσει της σχετικής νομοθεσίας, όταν ολοκληρωθεί η μετατροπή του οχήματος, αυτό θα πρέπει να περάσει από ΚΤΕΟ και να ακολουθηθεί η προαναφερθείσα από τον κ. Ζαχμάνογλου διαδικασία.

Η ασφαλιστική εταιρεία έχει δικαίωμα να ζητήσει τα αντίστοιχα πιστοποιητικά, ώστε να προχωρήσει στην ασφάλεια του αυτοκινήτου με υγραεριοκίνηση. Επίσης, διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την ασφάλεια, σε περίπτωση που γίνει η μετατροπή χωρίς να ενημερωθεί ή αν η εγκατάσταση του σετ πραγματοποιηθεί παρανόμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου