Τετάρτη

Έρευνα: η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ικανοποιημένη από τη μετατροπή σε LPG

Πραγματοποιήσαμε μια έρευνα μεταξύ των κατόχων αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό καύσιμο το υγραέριο. Στη συγκεκριμένη έρευνα συμμετείχαν εκατοντάδες ιδιοκτήτες, οι οποίοι μέσω του ειδικού ερωτηματολογίου μας κατέθεσαν τη δική τους εμπειρία από την μετατροπή που πραγματοποίησαν. Η συντριπτική πλειοψηφία (άνω του 90%) των κατόχων-συμμετεχόντων δηλώνει την απόλυτη σχεδόν ικανοποίηση της, σχετικά με το υγραέριο.

τομείς αξιολόγησης αφορούσαν στους εξής τομείς:

Κατανάλωση
Επιδόσεις
Αυτονομία
Δίκτυο ανεφοδιασμού
Γενική εικόνα από LPG

92% θετικές απόψεις για την κατανάλωση

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας που πραγματοποιήσαμε, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων δηλώνει ικανοποιημένη από την κατανάλωση που παρουσιάζει το αυτοκίνητό τους, μετά την μετατροπή που πραγματοποίησαν (αθροιστικά τα ποσοστά των θετικών σχολίων φθάνουν στο 92%!). Φυσικά, η συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά στην κατανάλωση βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη μειωμένη τιμή του υγραερίου έναντι της βενζίνης.
Καμία διαφορά στις επιδόσεις σύμφωνα με το 89%

Όπως έχουμε τονίσει πάρα πολλές φορές, δεν παρατηρούνται διαφορές στις επιδόσεις μεταξύ της εναλλαγής υγραερίου και βενζίνης. Αυτό αποδεικνύεται και από τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, όπου το 89% αναφέρει ότι είναι από πάρα πολύ έως αρκετά ικανοποιημένο από τις επιδόσεις που παρουσιάζει το υγραέριο.
89% θετικοί για την αύξηση της αυτονομίας


Η μετατροπή ενός αυτοκινήτου σε υγραεριοκίνητο δίνει το πλεονέκτημα της αύξησης της αυτονομίας του με συνδυασμό των δύο τύπων καυσίμου. Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα που συλλέξαμε, το 89% συνολικά των συμμετεχόντων εκφράζει θετική γνώμη σχετικά με την αύξηση της αυτονομίας.
Το 94% δηλώνει ικανοποιημένο από την υγραεριοκίνηση

Με το συγκεκριμένο ερώτημα προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τη συνολική εικόνα που έχουν διαμορφώσει οι ιδιοκτήτες LPG οχημάτων, σχετικά με την υγραεριοκίνηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 94% εκφράζει θετικές απόψεις, ενώ μόλις το 6% συνολικά απαντά είναι ότι είναι λίγο έως καθόλου ικανοποιημένο.
Το δίκτυο ανεφοδιασμού χρειάζεται ανάπτυξη

Όπως προκύπτει, ο σημερινός αριθμός πρατηρίων που διαθέτουν υγραέριο κρίνεται ως μη επαρκής από την πλειοψηφία των ιδιοκτητών υγραεριοκίνητων αυτοκινήτων, με δεδομένη την αύξηση της ζήτησης. Συνεπώς, μια ενδεχόμενη αύξηση του δικτύου ανεφοδιασμού Autogas από πλευράς εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, ίσως αποτελέσει κίνητρο, ώστε ακόμη περισσότεροι ιδιοκτήτες οχημάτων να προχωρήσουν σε μετατροπή υγραερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου