Τετάρτη

Ιαπωνία: Παρουσιάστηκε αυτοκίνητο που βρίσκει μόνο του... πάρκινγκ (video)


Τ

ο ηλεκτρονικό αυτοκίνητο του μέλλοντος NSC-2015, το οποίο έχει τη δυνατότητα όχι απλώς αυτόματου παρκαρίσματος, αλλά να βρει μόνο του... θέση πάρκινγκ παρουσίασε ο ιαπωνικός όμιλος Nissan στο περίπτερό του στη μεγαλύτερη στην Ασία έκθεση προηγμένων τεχνολογιών CEATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies), η οποία εγκαινιάστηκε την Τρίτη στα περίχωρα του Τόκιο.

Με τη βοήθεια ειδικών καμερών, το πρωτότυπο όχημα είναι ικανό να βρει ελεύθερο χώρο σε έναν υπερπλήρη χώρο στάθμευσης χωρίς καμία παρέμβαση από τον οδηγό. Με το που εξέρχεται από το όχημα ο οδηγός, το αμάξι ελέγχει τον περιβάλλοντα χώρο για κενή θέση παρκαρίσματος. Με το που θα τη βρει, κατευθύνεται σε αυτή και παρκάρει αυτόματα και με εξαιρετική ακρίβεια.

Ο ιδιοκτήτης του μπορεί να παρακολουθεί τις κινήσεις του ηλεκτρονικού του οχήματος με τη βοήθεια ενός έξυπνου κινητού.

Αλλά και όταν παρκάρει το όχημα έχει τη δυνατότητα να παρέμβει σε περίπτωση που κάποιοι προσπαθήσουν να το κλέψουν, ειδοποιώντας τον οδηγό μέσω του δικτύου του κινητού τηλεφώνου του. 

Το NSC-2015, είναι το πρώτο του είδους του από τη Nissan, και η τεχνολογία θα βελτιώνεται σταθερά, έως ότου κριθεί απολύτως ασφαλής για το δημόσιο οδικό δίκτυο,πιθανώς το 2015 όπως αφήνει να εννοηθεί και η ονομασία του πρωτοτύπου. 
Πηγή: skai.gr
www.e-autoparts.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου